UITagenda december

UITagenda december

Wat is er te doen in de maand december? Lees hier de leukste evenementen in de UITagenda van de maand december.

9 -17 december – Schaatsen in de kerk
Het is nog niet eerder vertoond in Gelderland, maar in Doesburg gaat het gebeuren; schaatsen ín de kerk! Het is deze winter mogelijk om te schaatsen onder de gewelven van de Grote oftewel Martinikerk in het hart van de Hanzestad Doesburg.

10 december – Midwinter Wandeling Brummen
Lekker wandelen door en langs de bossen en velden rondom Brummen. Op de 5 km wordt je terug gebracht met een echte paardentram en onderweg kom je helemaal in de sfeer van de feestdagen. B&B Lovenem is één van de rustpunten tijdens de wandeling. Hier staat een koek en zopie tent met warme versnaperingen. En je geniet van een gezellig muzikaal kerstensemble.

10 december – Winterfestijn Zutphen
Tijdens het Winterfestijn is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen.

16 & 17 december – Dickens Festijn
De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven. 

19 – 22 december- Hanze Winteravond Wandeling
Ga tussen 19 en 22 december op pad met een stadsgids door de prachtig verlichte binnenstad. Laat je meevoeren terug naar de Hanzetijd.  Tijdens de wandeling vertelt de gids je over de Hanzegeschiedenis van Zutphen en komen deze verhalen tot leven. Bekijk de stad en ontmoet de bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, de stadsomroeper, een schepen (wethouder) en een muzikant en nog meer. Wie? Dat is nog een verrassing!

22 – 30 december – Kleur de Hanze
In Zutphen worden van 22 december tot en met 30 december twee monumentale panden verlicht. Op de Houtmarkt 44 en Houtmarkt 70 worden in de avonduren 150 verschillende kunstwerken geprojecteerd, gemaakt door én voor Zutphenezen, Zutphenaren en bezoekers van onze Hanzestad. Ook in Doesburg staat de Hanze in kleur. De kleurplaten worden deze periode iedere dag tussen 17.00 en 23.00 uur vanaf Stadsbierhuys de Waag geprojecteerd op het stadhuis.

En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten waaronder het beklimmen van een kerktoren, een stadswandeling langs bijzondere monumenten, een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe of met een E-scooter door Nationaal Park Veluwezoom. Kortom, jij hoeft je zeker niet te vervelen tijdens jouw verblijf bij B&B Lovenem.

Dit bericht delen