B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

Tijd om even stil te staan

Ligt het aan mij of is het jaar voor jou ook voorbij gevlogen? Ik knipper met mijn ogen en zie dat we al in de maand december leven. Ze zeggen niet voor niets ‘ Time flies when you’re having fun’. En dat klopt helemaal. Het leven op de B&B bestaat zeker niet alleen uit reserveringen bevestigen, gasten ontvangen en ontbijtjes klaarmaken. Alles wat met toerisme te maken heeft, houdt mij bezig. Soms voel ik mij net een toeristische informatie-spons die alle evenementen en kennis opzuigt. Vaak nemen we de laatste dagen van het jaar ook de tijd om even stil te staan en terug te blikken … maar vergeet ook zeker niet vooruit te kijken!

Terugblik evenement Hanzejaar 2023
Het afgelopen jaar vierden de Hanzesteden het 800-jarige gedachtegoed van de Hanzesteden. In dit Hanzejaar werden unieke evenementen georganiseerd waaronder diner in the sky waarbij je kon dineren op grote hoogte en 24-Hanze met de allereerste editie van Museumnacht! Misschien ben je zelf ook bij één van de evenementen aanwezig geweest? 

Vooruitblik evenementen in december
Niet getreurd, er is nog van alles ‘aan de Hanze’ in december. Zo heeft Doesburg een primeur: schaatsen in de één van de grootste kerken van Gelderland, de Grote en Martinikerk. Er zijn volop kerstmarkten en winterfairs in Doesburg, Zutphen en omliggende dorpen. En het Hanzejaar wordt afgesloten met het evenement ‘Kleur de Hanze’. In elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. In Zutphen gaat dat o.a. om Houtmarkt 44, het pand waar ijssalon Talamini zit en in Doesburg gaat het om het stadhuis tegenover stadscafé de Waag. Van 22 tot en met 30 december worden de kleurplaten met een lichtspektakel geprojecteerd op deze gebouwen. Hoe bijzonder is dat! Ik ga zeker even een kijkje nemen.

Terugblik
Het afgelopen jaar ben ik ook betrokken geweest bij de klankbordgroep van gemeente Brummen en de netwerkbijeenkomsten voor horeca & recreatie. Er wordt daarbij veel gesproken over initiatieven die het toerisme voor gemeente Brummen kan versterken. Gemeente Brummen heeft daarom een geheel vernieuwde website gemaakt voor inwoners en toeristen die de gemeente komen bezoeken, namelijk www.visitbrummen.nl . Neem zelf ook eens een kijkje voor leuke wandel- en fietsroutes. Samen met ongeveer 25 enthousiaste ondernemers uit de toeristische sector heb ik de IVN cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het landschap’ gevolgd. De leuke contacten en ideeën die ik eraan heb overgehouden had ik niet willen missen!

Vooruitblik
Inmiddels wordt er druk gewerkt aan een wandelnetwerk in de gemeente. Met dit netwerk kan je, met behulp van knooppunten, een bestaande wandelroute volgen of zelf één samenstellen. Het netwerk zal in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn voor gebruik. 

Met B&B Lovenem hebben wij in 2023 ook weer van alles meegemaakt. Wim en ik zullen de komende dagen zeker herinneringen ophalen en terugblikken op alle leuke, lieve, hilarische en droevige momenten van het afgelopen jaar. En natuurlijk kijken wij ook vooruit naar het nieuwe jaar met nieuwe mogelijkheden en veel positieve energie. 

Wij wensen jullie voor het komend jaar iets goeds, iets moois, iets liefs…. maar hoe dan ook iets positiefs. Een magische kerst en een sprankelend nieuwjaar!

Dit bericht delen