Wandelen

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. De Veluwe is zo’n 1000 m2 kilometer groot met overwegend bos en heide. En de Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland!

Hoog tijd om je kennis te laten maken met wandelen op de Veluwe en de mooiste wandelingen in de omgeving van B&B Lovenem. Lees hier over de verschillende mogelijkheden.

Nationaal Park Veluwezoom

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom is een geweldige ervaring. Het park is het oudste nationale park van Nederland en biedt prachtige wandelpaden door bossen, heidevelden, weiden en langs heuvels. Het park is enorm uitgestrekt en nodigt uit om op avontuur te gaan.

Tijdens de wandelingen kun je genieten van de schitterende flora en fauna van het park, zoals edelherten, wilde zwijnen en verschillende vogelsoorten. Je kan Nationaal Park Veluwezoom zelf verkennen met unieke wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat er voor iedereen wat te kiezen valt. Kortom, wandelen in Nationaal Park Veluwezoom is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Wandelen met gids

Een wandeling met een gids van Natuurmonumenten is een geweldige manier om meer te leren over de flora en fauna van een bepaald gebied. De gids zal informatie geven over bijzondere planten, dieren en hun leefgebied. Ook zal hij of zij vertellen over de geschiedenis van het gebied en de rol die Natuurmonumenten speelt in het behoud ervan.

Daarnaast kan de gids je wijzen op belangrijke natuurbeschermings-inspanningen die momenteel gaande zijn en hoe je hierbij kunt helpen. Een wandeling met gids is leerzaam en een inspirerende ervaring. Het ondersteunt tegelijkertijd een goede zaak: het behoud van de natuur.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn wandelroutes door het agrarische landschap van Nederland. Deze routes lopen vaak over onverharde paden, langs boerderijen en door weilanden en bossen.

De wandelroutes zijn meestal zo’n 10 tot 15 kilometer lang en zijn gemarkeerd met klompjes. Dit zijn houten paaltjes in de vorm van klompen die langs de route zijn geplaatst. Klompenpaden bieden een unieke kans om het platteland te ontdekken en te genieten van het landschap.

Direct bij B&B Lovenem vind je het Leuvensche Pad (14 km) en in de buurt vind je het Eertbeeckse Beekpad (16 km) en het Loenense Enkenpad (11 km). Klompen aan, rugzak op en gaan!

NS-wandelingen

NS-wandelingen zijn wandelroutes die door de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn ontwikkeld. Deze routes voeren langs mooie natuurgebieden, historische steden en schilderachtige landschappen, en starten en eindigen bij een NS-station. Zo kun je eenvoudig met de trein naar het beginpunt van de wandeling en weer terug naar huis.

NS-wandelingen variëren in lengte en zwaarte, en zijn geschikt voor zowel ervaren als beginnende wandelaars. Door de duidelijke routebeschrijving en de makkelijk te volgen bewegwijzering is verdwalen vrijwel onmogelijk.

Je vindt twee leuke NS-wandelingen in de buurt van B&B Lovenem: de uiterwaarden van Cortenoever en NS-wandeling Veluwezoom.