B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

“112, welke hulp heeft u nodig”

Wat hebben wij een heerlijke zomer achter de rug. Een zomer met snikhete dagen. En dat er ook wat regendagen tussen zaten, ben ik al lang vergeten. 😉 Maar wat mij wel is bijgebleven zijn de gevaarlijke situaties op de Spankerenseweg: het hard rijden van de (vracht-)auto’s en het vele sluipverkeer. Dit was voor fietsers en wandelaars geen pretje.

Ambulance
Op één van de warme zomeravonden gebeurde het. Ik hoorde een gek geluid en ik wist direct dat het fout was. Een dame op de fiets was hard met haar hoofd op het wegdek gevallen. Ik rende er naar toe met een paar natte handdoeken. Die kwamen goed van pas om de zwelling tegen te gaan. De ambulance was al gebeld. Toen zij aankwamen, besloten zij de dame mee te nemen naar het ziekenhuis. Een verstandige beslissing.

Een paar dagen later checken er nieuwe gasten in voor een leuke tijd op de Veluwezoom. Het waren gasten op leeftijd en dan sta ik toch meer stil bij mogelijke risico’s. Zo is er een opstapje bij de voordeur waar ik de gasten extra op attendeer. Want het zou natuurlijk enorm vervelend zijn wanneer ze daarover struikelen. Gelukkig is dit nog nooit gebeurd.

“De hulpdiensten komen eraan…”

’s Avonds kwam de gast naar mij toe met de vraag of ik even mee kon komen. Geen probleem. Toen ik binnenkwam zag ik direct dat zijn partner zichtbaar medische zorg nodig had. Zo gebeurde het dat er binnen een paar dagen wéér een ambulance naar Leuvenheim reed, maar nu kwamen ze voor de B&B-gasten!

Eind goed al goed

Na deze gebeurtenis ben ik extra blij dat ik een cursus Bedrijfshulpverlening heb gedaan. Het is echt van groot belang om te weten op welke manier ik mijn gasten kan helpen. Maar ook vooral om te weten wanneer ik gasten niet zelf kan helpen en er dus extra hulpdiensten nodig zijn. Overigens is het goed gegaan met onze gasten.  ‘s Avonds heb ik ze nog uit het ziekenhuis kunnen ophalen. En na een nachtje slapen in de B&B heb ik onze gasten voorgesteld om de resterende nachten te verschuiven naar een later moment in het jaar. Want vakantie is pas leuk wanneer je ook dingen kunt ondernemen. Daar waren zij het helemaal mee eens.

Ik hoop even geen hulpdiensten meer te hoeven bellen. De N348 is (op het moment van schrijven) over een week weer open. Dan zal het sluipverkeer weer weg zijn en wordt er hopelijk weer normaal en rustig gereden. Ik sla nog even de krant open en lees toevallig het volgende artikel: Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur. Vanaf 8 december wordt 80% van de wegen een 30 kilometer-weg. De gemeente Amsterdam wil veiliger en stiller verkeer in de hoofdstad. De nieuwe maximumsnelheid moet zorgen voor 20 tot 30 procent minder ernstige ongevallen. Ik kan mij hier van alles bij voorstellen. 😉

Met liefde geschreven door Vanessa

Dit bericht delen