Hanzesteden

Hanzesteden

Hanzesteden zijn erg populair! De Hanzesteden ontstonden in de middeleeuwen in Noord-Duitsland. Dit was een tijd van economische groei en bloei voor de Europese handel. Steden langs de kust van de Oostzee en de Noordzee sloten zich bij elkaar aan om een handelsverband te vormen. Dit verband werd de Hanze genoemd. De rijke geschiedenis is tegenwoordig nog volop aanwezig in de oude binnensteden. Oud, nieuw, authentiek maar ook innovatief. Ervaar die unieke sfeer, voel de ‘Hanze vibes’.

Ontdek de leukste Hanzesteden in de buurt van B&B Lovenem.

Hanzestad Zutphen

Zutphen is in één woord origineel. Naast een prachtige historische binnenstad vind je er ook originele boetiekjes en gezellige horecagelegenheden.

Tijdens jouw dag in Zutphen mag je deze hoogtepunten niet missen: Beklim de toren van de Sint Walburgiskerk, maak een rondvaart over de Berkel, loop over de oude stadspoort (de Berkelpoort), luister naar het verhaal van de Drogenapstoren, bezoek musea Zutphen of wandel door de vele hofjes.

Bekijk de agenda voor eigentijdse evenementen zoals de Meimarkt, het Chocoladefestival en Bokbierdag.

Hanzestad Doesburg

Doesburg is uniek. De binnenstad ademt de sfeer van de Middeleeuwen. Alles is op loopafstand. 

Doesburg is niet voor niets een oplaadpunt voor levensgenieters. Bezoek de mosterdfabriek en ontdek hoe mosterd gemaakt wordt, neem een kijkje bij de juwelen van museum Lalique, wandel over de oude linies van Doesburg, proef echte mosterdsoep, bewonder de Grote of Martinikerk of  borrel bij het oudste stadscafé De Waag.

Bekijk de agenda voor unieke evenementen zoals de Culturele Zondag en het Hanzefeest Doesburg.

Hanzestad Deventer

Een andere hippe en historische Hanzestad aan de IJssel is Deventer. 

Shop erop los in de kleine straatjes met leuke boetiekjes, hippe conceptstores en speciaalzaken, bezoek de Proosdij, ontdek de fijnste tuin terrassen, ga langs bij museum de Waag, luister naar de liederen van de stadstroubadour, ga struinen in de steegjes met een stadswandeling en natuurlijk mag je de gotische Lebuïnuskerk niet missen. Er is te veel om op te noemen.

Bekijk de agenda voor de bijzondere evenementen zoals Deventer op Stelten en het Dickensfestijn.