UITagenda april

UITagenda april

Wat is er te doen in de maand april? Lees hier de leukste evenementen in de UITagenda van de maand april.

1 april – Historische treinrit met lunch
De VSM (Veluwse Stoomtrein Maatschappij) gaat weer rijden op de Koningslijn van Apeldoorn naar Dieren! Op zon- en feestdagen kan je tijdens deze reis over een deel van de VSM-spoorlijn in het restauratierijtuig genieten van een uitgebreide lunch. Er worden verschillende kleine gerechtjes en overheerlijke broodjes geserveerd die je zelf kunt beleggen. Bestel je tickets op www.stoomtrein.org

13 april – Open dag kasteel Hackfort
Dwaal mee door het kasteel. Kasteel Hackfort bestaat in 2024 wel 700 jaar! Dat wordt gevierd met Open Dagen in het kasteel, nieuwe verhalen in het souterrain en een kunstroute (zomer). Tijdens het eerste speciale openingsweekend van 13 en 14 april zijn bijna alle vertrekken in het kasteel te bekijken: een unieke kans! Vergeet je niet aan te melden via natuurmonumenten.

19 en 20 april – Bazaar Grote- of Martinikerk
Koopjesjagers opgelet! Op 19 en 20 april is er weer een bazaar op een unieke locatie; de Grote- of Martinikerk in Doesburg. Kom snuffelen tussen het grote aanbod boeken, speelgoed, puzzels, kopjes, glaswerk, meubels, tv’s, radio’s, lampen, tapijten, schilderijen, kleding en nog veel meer. Meer info in de agenda op www.bezoekdoesburg.nl

27 april – ART Brummen
Kunstenaars in de Gemeente Brummen openen van 12.00 – 17.00 uur hun deuren tijdens de ART Brummen Kunstroute. Je neemt een kijkje op de werkplek van de kunstenaar en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Bekijk de route op www.visitbrummen.nl.

28 april – Beklim de Berkelruïne in Zutphen
Heel bijzonder: vanaf april kun je elke laatste zondag van de maand (tegelijkertijd met de koopzondagen) de Berkelruïne op! Monumentengidsen van ’t Gilde ontvangen de bezoekers en kunnen alles vertellen over dit bijzondere bouwwerk. 

En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten waaronder het beklimmen van een kerktoren, een stadswandeling langs bijzondere monumenten, een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe of met een E-scooter door Nationaal Park Veluwezoom. Maar ook dichter bij huis vind je leuke events. Bekijk een actuele agenda op www.visitbrummen.nl. Kortom, jij hoeft je zeker niet te vervelen tijdens jouw verblijf bij B&B Lovenem.

Dit bericht delen