Steden en dorpen

Of u nu kiest voor ruimte en rust of de drukte in de stad. Alles is mogelijk. B&B Lovenem is niet voor niets hét vertrekpunt voor uw ontdekkingsreis over de Veluwe.

Ontdek Hanzestad Zutphen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken en statige  koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze historische stad is uitermate geschikt voor diverse stadswandelingen en een bezoek aan de Librije & Sint Walburgiskerk.


Beleef koninklijk Apeldoorn

Apeldoorn behoort tot de top tien van Nederlandse steden en is verrassend anders. Weinig steden bieden zoveel rust en ruimte. De uitgestrekte bosrijke omgeving geeft de stad een geheel eigen karakter. Fraaie plantsoenen en stadsparken fleuren zowel het centrum als de wijken op. Naast de levendige binnenstad van Apeldoorn kunt u ook naar musea als Paleis het Loo, Radio Kootwijk, Nationaal Park De Hoge Veluwe en De Apenheul.


Shoppen in modestad Arnhem

Het bruisende centrum van Arnhem is niet voor niets uitgeroepen tot de beste binnenstad. Er is een grote diversiteit aan winkels, sfeervolle terrasjes en je kan naar de authentieke winkeltjes in de 7 straatjes van het Stegenkwartier. Wist je dat je ook kan ronddwalen door de 36 eeuwenoude kelders die zich onder de winkelstraten van Arnhem bevinden?! Maar je kan ook op ontdekkingstocht in het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers Zoo of het Airborne Museum ‘Hartenstein’ waar je op indringende wijze het verloop van ‘ De slag om Arnhem’ ervaart.


Terug in de tijd in Bronkhorst

Bronkhorst staat bekend als het kleinste stadje van Nederland dat slecht 157 inwoners kent. Met een rijke geschiedenis en vele monumentale panden stap je hier een jaren terug in tijd. De vele ateliers, terrasjes en het Dickens Museum maken het stadje uniek. En bovenop de dijk vind je het Kunst- en Keukengemaal. Hier kan je moderne kunst bekijken én even op adempauze komen bij het keukengemaal. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de uiterwaarden en de IJssel. Hoe kom je er? Met de veerpont Brummen-Bronkhorst natuurlijk!


Bekijk de omliggende dorpen

Even geen zin in de drukte van de stad? Geniet dan van de authentieke agrarische dorpen in de omgeving. Zo vind je de rijke natuur en diverse oude landgoederen in Brummen. De geschiedenis van papier in Eerbeek, de schaapskooi en rijke natuur in Loenen (gld) en oude tijden herleven bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen/Lieren.