Steden en dorpen

Of u nu kiest voor ruimte en rust of de drukte in de stad. Alles is mogelijk. B&B Lovenem is niet voor niets hét vertrekpunt voor uw ontdekkingsreis over de Veluwe.

Zutphen

Ontdek hanzestad Zutphen!
Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken en statige  koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze historische stad is uitermate geschikt voor diverse stadswandelingen, een bezoek aan de Librije & Sint Walburgiskerk, een ritje met de paardentram of een vaartocht met de fluisterboot over de Berkel.

> Lees hier meer over een weekendje Zutphen

Beleef koninklijk Apeldoorn
Apeldoorn behoort tot de top tien van Nederlandse steden en is verrassend anders. Weinig steden bieden zoveel rust en ruimte. De uitgestrekte bosrijke omgeving geeft de stad een geheel eigen karakter. Fraaie plantsoenen en stadsparken fleuren zowel het centrum als de wijken op. Naast de levendige binnenstad van Apeldoorn kunt u ook naar musea als Paleis het Loo, Radio Kootwijk, Nationaal Park De Hoge Veluwe en De Apenheul. Houd er wel rekening mee dat het Stallenplein en de paleistuinen vanaf 2 april 2019 weer geopend zijn.

Meer over de activiteiten en evenementen in Apeldoorn vindt u hier.

Shoppen in modestad Arnhem
Het bruisende centrum van Arnhem is niet voor niets uitgeroepen tot de beste binnenstad.
Er is een grote diversiteit aan winkels, sfeervolle terrasjes en je kan naar de authentieke winkeltjes in de 7 straatjes van het Stegenkwartier. Wist je dat je ook kan ronddwalen door de 36 eeuwenoude kelders die zich onder de winkelstraten van Arnhem bevinden?! Maar je kan ook op ontdekkingstocht in het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers Zoo of het Airborne Museum ‘Hartenstein’ waar je op indringende wijze het verloop van ‘ De slag om Arnhem’ ervaart.

Meer over de activiteiten en evenementen in Arnhem vind je hier.

Terug in de tijd in Bronkhorst
Bronkhorst staat bekend als het kleinste stadje van Nederland dat slecht 157 inwoners kent. Met een rijke geschiedenis en vele monumentale panden stap je hier een jaren terug in tijd. De vele ateliers, terrasjes en het Dickens Museum maken het stadje uniek. En bovenop de dijk vind je het Kunst- en Keukengemaal. Hier kan je moderne kunst bekijken én even op adempauze komen bij het keukengemaal. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de uiterwaarden en de IJssel. Hoe kom je er? Met de veerpont Brummen-Bronkhorst natuurlijk.

Bekijk wel even de vaartijden.

Bekijk de omliggende dorpen
Even geen zin in de drukte van de stad? Geniet dan van de authentieke dorpen in de omgeving.
Zo vindt u de rijke nantuur en diverse oude landgoederen in Brummen. De geschiedenis van papier in Eerbeek, de schaapskooi en rijke natuur in Loenen (gld) en oude tijden herleven bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen/Lieren.

Beleef het beste van de Veluwe hier.