Fietsen

Fietsen op de Veluwe

Nederland is een echt fietsland. Er zijn zo’n 22,8 miljoen ‘gewone’ fietsen en 1,8 miljoen e-bikes in Nederland. Je kan er dus bijna niet omheen, iedereen fietst.

Ontdek hier een aantal leuke manieren om de Veluwe met de fiets te verkennen. Geniet van een heerlijke fietsvakantie op de Veluwe.

Fietsen met Visit Brummen

Er zijn al een aantal kant en klare fietsroutes gemaakt door Visit Brummen-Eerbeek. Wat denk je van 51 kilometer prinsheerlijk fietsen naar Paleis Het Loo? Of zwerf langs de IJssel met een 50 kilometer route en ontdek de oude Hanzestad Zutphen. Of fiets een rondje Veluwezoom (45 kilometer) en zie de highlights van de regio in één dag.

Fietsknooppunten

Met het uitgebreide fietsnetwerk en de fietsknooppunten op de Veluwe stel je nu zelf eenvoudig je eigen route samen. Waar wil jij heen? Fiets van knooppunt naar knooppunt om uiteindelijk bij je bestemming uit te komen. Je kan niet meer verdwalen! Wist je dat B&B Lovenem precies op de route tussen knooppunt 34 en 42 ligt?

Spannende MTB-Routes

Voor de avontuurlijke fietsers is er ook een spannende MTB-route samengesteld. Zo kunnen mountainbikers off road door Nationaal Park Veluwezoom fietsen op de speciaal aangelegde mountainbike-paden. Houd er wel rekening mee dat je een vignet nodig hebt. Deze kan je aanschaffen bij de plaatselijke vvv of het bezoekerscentrum van de Veluwezoom in Rheden of online.

Fiets huren?

Je kan ook één dag of meerdere dagen een fiets met versnellingen, e-bike, tandem of mountainbike huren. Of nog leuker… verken de Veluwe op een elektrische scooter! Reserveer deze tijdig via de website van Veluwe Actief. Er zijn meerdere verhuur locaties waaronder Rheden (Posbank) en Eerbeek.