Musea

Musea op de Veluwe

Liefhebbers van kunst en cultuur zitten hier goed. Van vroegere werken van Van Gogh en Picasso tot hedendaagse kunst van Carel Willink. Je hebt beste musea binnen handbereik.

Ontdek hier de top 5 musea van onze gasten.

Kröller-Müller

Het Kröller-Müller Museum vind je in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo. Het museum heeft een uitgebreide collectie van kunstwerken, voornamelijk van de 19e en 20e eeuw, waaronder werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Daarnaast heeft het museum een beeldentuin met meer dan 160 sculpturen van gerenommeerde kunstenaars. Het museum is opgericht door Helene Kröller-Müller en opende voor het publiek in 1938. Vandaag de dag trekt het museum jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Vergeet niet een kijkje te nemen bij het Hubertusjachthuis.

Paleis Het Loo

Museum Paleis het Loo is een voormalig koninklijk paleis in Apeldoorn dat is omgebouwd tot museum. Het laat de rijke geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau en de 17e en 18e-eeuwse Europese hofcultuur zien.

Bezoekers kunnen de kamers van het paleis bekijken, de tuinen verkennen en de bijbehorende stallen bezichtigen. Er worden ook regelmatig wisselende tentoonstellingen en evenementen georganiseerd.

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland.

Musea Zutphen

Musea Zutphen zijn eigenlijk twee musea, namelijk het Stedelijk Museum Zutphen en het Museum Henriette Polak.

Het Stedelijk Museum Zutphen brengt de geschiedenis en cultuur van Zutphen en de Achterhoek in beeld, terwijl Museum Henriette Polak een museum is dat gericht is op moderne kunst en toegepaste kunst, waaronder glaskunst en sieraden. Beide musea hebben een gevarieerde collectie en organiseren regelmatig tentoonstellingen en evenementen.

Wist je dat het museum gevestigd is in het monumentale stadspaleis ‘Hof van Heeckeren’ aan het oudste plein van Zutphen, ’s Gravenhof?

Museum MORE

Het grootste museum voor Modern Realisme staat in Gorssel. Het museum toont werken van Nederlandse kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. In de collectie zijn onder andere werken te zien van Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink.

Naast de vaste collectie organiseert het museum ook wisselende tentoonstellingen en educatieve programma’s. Het museum heeft als doel om moderne realistische kunst onder de aandacht te brengen en te laten zien dat deze stroming nog steeds relevant en actueel is. En dat is zeker gelukt!

En nu zie je nog ‘MORE’ werken in Kasteel Ruurlo.

Openluchtmuseum

In dit museum komt het verleden tot leven.
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. Je vindt er meer dan 80 historische gebouwen die uit verschillende delen van Nederland afkomstig zijn en op het terrein zijn geplaatst, waardoor het voelt als een dorp uit het verleden.

Er zijn ook verschillende ambachtslieden aanwezig die oude ambachten uitoefenen en de bezoekers daarover informeren. Tijdens een bezoek aan het museum móet je eigenlijk even een ritje met een historische tram maken. Het Nederlands Openluchtmuseum is een populair attractie voor zowel toeristen als Nederlanders om te bezoeken.