Kunst en Cultuur

Liefhebbers van kunst en cultuur zitten hier goed. Van vroegere werken van Van Gogh en Picasso tot hedendaagse kunst van Carel Willink. Je hebt beste musea binnen handbereik.

Ontdek hier de top 5 musea van onze gasten:

  • Het Kröller-Müller Museum in Otterlo Dit museum ligt midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Naast een prachtig natuurgebied vind je hier de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Maar ook de werken van Monet, Picasso en Mondriaan kom je hier tegen. Of neem een kijkje in de grootste beeldentuin van Europa.
  • Paleis het Loo in Apeldoorn – Bekijk hier de 17de eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen
    en de geschiedenis van de Oranjes. Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering! Op 8 januari 2018 is de renovatie van het paleis begonnen. In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. Toch is Paleis het Loo BuitenGewoon Open vanaf 2 april 2019. De tuinen, stallen en restaurants zijn dan geopend t/m 29 september 2019. Lees hier wat je nog meer kan beleven op Het Loo.
  • Museum MORE in Gorssel – Het grootste museum voor Modern Realisme staat in Gorssel. Hier zie je de toonaangevende modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar, waaronder de grootste collectie van magisch realist Carel Willink. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen van andere modern realisten te zien. En nu zie je nog ‘more’ werken in Kasteel Ruurlo. Lees hier mijn ervaring met Museum MORE.
  • Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem – Hier komt het verleden tot leven. Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. Je loopt door een landschap vol originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Elke plek heeft haar eigen verhaal. En heb je even geen zin in lopen? Neem dan de oude tram die met groot regelmaat door het park rijdt.
  • Musea Zutphen in Zutphen – Dit cultuurhistorisch museum brengt de geschiedenis van Zutphen én de Achterhoek in beeld. Het museum is gevestigd in het monumentale stdaspaleis ‘Hof van Heeckeren’ aan het ’s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen. Maar je ziet hier ook de modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst.

De tweede wereldoorlog
Operation Market Garden, de Slag om Arnhem en nog veel meer. De Veluwe kent een rijke oorlogsgeschiedenis. Het is indrukwekkend en ontroerend om te zien hoe mensen deze tijd hebben ervaren. Daarom vind je in deze omgeving diverse oorlogsmusea en monumenten. Benieuwd?
> Bekijk hier de meest indrukwekkende musea en monumenten

Natuurlijk zijn er nog veel meer ‘museumpareltjes’ in de omgeving. Kom jij ze ontdekken?