Musea op de Veluwe

Liefhebbers van kunst en cultuur zitten hier goed. Van vroegere werken van Van Gogh en Picasso tot hedendaagse kunst van Carel Willink. Je hebt beste musea binnen handbereik. Ontdek hier de top 5 musea van onze gasten:

Museum Top 5

Krüller-Müller

Dit museum ligt midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Naast een prachtig natuurgebied vind je hier de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Maar ook de werken van Monet, Picasso & Mondriaan kom je hier tegen. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het Hubertusjachthuis.


Paleis Het Loo

Bekijk hier de 17de eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen en de geschiedenis van de Oranjes. Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Op 15 april 2022 is het paleis weer open!


Museum MORE

Het grootste museum voor Modern Realisme staat in Gorssel. Hier zie je de toonaangevende modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar, waaronder de grootste collectie van magisch realist Carel Willink. En nu zie je nog ‘more’ werken in Kasteel Ruurlo.


Musea Zutphen

Dit cultuurhistorisch museum brengt de geschiedenis van Zutphen én de Achterhoek in beeld. Het museum is gevestigd in het monumentale stadspaleis ‘Hof van Heeckeren’ aan het ’s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen.


Openluchtmuseum

Hier komt het verleden tot leven. Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. Je loopt door een landschap vol originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Elke plek heeft haar eigen verhaal.

Geen museum maar wel hele gave dierentuinen

Apenheul

In dit prachtige groene dierenpark ontdek je zo’n 300 apen, waarvan 35 verschillende soorten. Daarvan loopt de helft gewoon los! Dat maakt Apenheul uniek op de wereld. Vanaf april 2022 weer geopend.


Burgers’ Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef Burgers’ Zoo waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd. De dieren leven vaak in grote vrijheid temidden van vele plantensoorten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ‘museumpareltjes’ in de omgeving. Kom jij ze ontdekken?