Gastvrouw van het Landschap

Gastvrouw van het Landschap

Natuurliefhebbers zitten goed bij B&B Lovenem. De afgelopen weken ben ik opgeleid tot Gastvrouw van het Landschap, een kwaliteitslabel van IVN Natuureducatie voor natuurbewuste ondernemers in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Gastvrouw van het landschap Brummen
Als gastvrouw van het landschap Brummen deel ik graag mijn kennis over de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en andere bijzondere parels van deze streek. Want nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap als hier in de Gemeente Brummen. 

Natuur en biodiversiteit
In één dag fiets je van de bossen & heide van de Veluwezoom, langs sprengen & beken, over boerenland, langs bijzondere landgoederen naar de uiterwaarden van de IJsselvallei. Elk gebied kent zijn eigen flora en fauna. Zo kan je de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos spotten in de bossen en heide van de Veluwe en vind je de bever, patrijzen en trekvogels in de uiterwaarden van de IJssel.

Cultuur en landgoederen
Zo’n 400 jaar geleden ontstonden in Eerbeek (Gemeente Brummen) de eerste papier- en watermolens. Dit groeide uit tot een rijke industrie in papierdorp Eerbeek. In De Middelste Molen kan je vandaag de dag nog zien hoe papier gemaakt wordt.

Aan de andere kant van de Gemeente Brummen bij Leuvenheim en Brummen vind je buitenplaatsen en landgoederen. Jonkheren, graven en baronnen trokken hier naar toe om te jagen op wilde dieren en vaak ook om de stad te ontvluchten.

Benieuwd naar meer bijzondere plekjes en leuke activiteiten? Kom dan overnachten bij B&B Lovenem voor een extra natuurbeleving.

Dit bericht delen