B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

Heeft u nog een plekje in de varkensstal?!

Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet mee wil doen met het programma Bed & Breakfast van Omroep Max. Ik heb die vraag altijd beantwoord met een ‘Nee’. Hoe leuk het ook is om een kijkje te krijgen in de keuken van collega B&B’s, wil ik ver weg blijven van de ontbrekende haakjes om iets op te hangen of een suggestie voor gastendoekjes in de wc.

Iedereen heeft zijn eigen manier om een B&B te runnen en dat moet misschien ook maar zo blijven. 😉

Begin maart startte het nieuwe seizoen Bed & Breakfast op tv. Er waren weer drie leuke B&B’s te zien waaronder een B&B in Brabant met varkens en biggetjes. Hoe lief is dat! Tijdens de excursie kregen de collega B&B eigenaren uitleg over de verschillende varkens die in de stal stonden en na afloop kon men met de biggetjes aan een lijn rondlopen door de tuin. 

Een dag later kreeg ik een reservering binnen voor onze boerderijstudio de varkensstal 🐷 🐷 . Bij de extra opmerkingen schreven de gasten dat zij met zoveel plezier naar de uitzending van Omroep Max gekeken hadden, dat ze de biggetjes graag zelf in het echt wilden meemaken.

Ja… één en één is twee. Oeps, de verkeerde B&B! De mensen hadden gezocht op de zoekwoorden B&B en varkensstal en kwamen uit op onze website! Het is natuurlijk een opsteker dat onze B&B met deze zoekwoorden zo goed gevonden wordt. In de dagen na de tv-uitzending kreeg ik gemiddeld 250 unieke bezoekers per dag op onze website!

Maar als ze echt met biggetjes willen knuffelen dan zijn ze hier aan het verkeerde adres. Op tv waren ze op bezoek bij een B&B in Brabant en niet bij ons op de Veluwezoom. 🤣 

Bij ons zal men geen biggetjes en boerderijdieren tegenkomen maar wel een schone, frisse, ruime en opgeruimde varkensstal. Gasten zijn hier van harte welkom voor de beste mix tussen natuur (Veluwezoom) en Hanzestad of even helemaal nix. ❤️ 

Maar een belangrijke trend die je in de tv-uitzending ook terug ziet is beleving. Mensen willen iets kunnen beleven tijdens hun vakantie of weekendje weg. Misschien herken jij dit bij jezelf ook? Mensen willen iets unieks beleven en zien. Ze willen niet met 50 man op de Posbank staan, maar juist de bijzondere geheime plekjes zien waar je The Big Five van de Veluwe kunt spotten. Daarom ben ik dit jaar gestart met de IVN cursus Gastvrouw van het Landschap. een kwaliteitslabel van IVN Natuureducatie voor natuurbewuste ondernemers in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Als gastvrouw van het landschap Brummen deel ik mijn kennis over de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en andere bijzondere parels van deze streek. Want nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap als hier in de Gemeente Brummen. 

Ik bereid mij voor op een nieuwe cursusdag Gastvrouw van het Landschap. Samen met ondernemers uit de toeristische sector én B&B eigenaren krijgen wij een kijkje in de keuken van Kasteel De Engelenburg met een afsluitende belevingsexcursie. Geen excursie met biggetjes maar een natuurexcursie rondom Kasteel De Engelenburg onder leiding van IVN Eerbeek. De cursusdag begint verdacht veel te lijken op het tv programma van Omroep Max! Maar aan het einde van de dag geven wij elkaar geen enveloppe met geld (wat wij het waard vonden) maar gaan wij naar huis met nieuwe inzichten en verhalen. En die verhalen mogen wij weer delen met jou en gasten die bij ons in de varkensstal komen overnachten. Want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om te overnachten op de Veluwezoom in plaats van een B&B in Brabant?

Dit bericht delen