Er is van alles aan de Hanze in Doesburg

Er is van alles aan de Hanze in Doesburg

Doesburg is een charmante en historische Hanzestad gelegen aan de oever van de IJssel. Deze Hanzestad is vooral bekend om zijn prachtige oude binnenstad, die veel toeristen trekt. Maar Doesburg heeft meer te bieden.

Beklim de kerktoren
Een van de grootste bezienswaardigheden van Doesburg is de Martinikerk, die in de 15e eeuw werd gebouwd en een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de stad. De kerk heeft een indrukwekkend interieur en is zeker een bezoekje waard. Iedere zaterdag, van 15.00 tot 16.15 uur, kun je mee op pad met de torengids om Doesburg van boven te bekijken! 

Maak een stadswandeling met gids
Naast de Martinikerk zijn er nog vele andere historische gebouwen te bewonderen in de binnenstad van Doesburg, zoals het oude stadhuis, de Waag en de vele mooie huizen langs de grachten. Tijdens een stadswandeling met de stadsgids ga je op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad.

Kunst en cultuur
Maar Doesburg heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en kunst. Het stadje heeft een levendige culturele scene met diverse musea en galerieën. Zo is er bijvoorbeeld het Lalique Museum, waar je een unieke collectie van de Franse glaskunstenaar René Lalique kunt bewonderen. Ook het Mosterdmuseum is een bezoekje waard, waar je alles te weten komt over de geschiedenis en productie van mosterd.

Tip: Culturele zondag
Elke 1ste zondag van de maand is er Culturele zondag in Doesburg. Kunstenaars,  galeries, podia, musea en bijzondere locaties hebben dan de deuren open gezet voor publiek. Tijdens deze dag kan je van kunst, ambacht en cultuur genieten in de historische omgeving van de binnenstad van Doesburg.

De smaak van Doesburg
Daarnaast is Doesburg een goede bestemming voor foodies. Het stadje staat bekend om zijn heerlijke mosterd en heeft diverse restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het bekende Stadsbierhuys De Waag voor een drankje en een hapje op het terras.

Tot slot is Doesburg ook een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers. Het stadje ligt aan de rand van de Veluwe en heeft prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de uiterwaarden van de IJssel of fiets door de bossen en heidevelden van de Veluwe.

Hanzejaar 2023
Dit jaar vieren de Hanzesteden feest. Op zaterdag 15 trapt Doesburg het Hanzejaar 2023 af. Middeleeuwse figuranten en muzikanten geven alvast een voorproefje van de Hanze-vibe. Benieuwd naar alle feestelijke activiteiten gedurende het Hanzejaar 2023 in Doesburg? Bekijk ze hier.

In Doesburg is er van alles aan de Hanze…. Van historische gebouwen en musea tot culinaire hoogstandjes en prachtige natuur. Een dagje of weekendje in Doesburg is dan ook zeker de moeite waard!

Dit bericht delen