De top 5 reistrends

De top 5 reistrends

Vakantie! Wie wil dat nu niet. De één boekt zijn vakantie al heel vroeg in het jaar terwijl de ander op het laatste moment iets reserveert. Welke plannen maak jij in 2024? Misschien herken jij je wel in één van de 5 reistrends voor 2024.

1. Lang weekend weg

Steeds meer mensen proberen vaker even te ontsnappen aan de drukte en de dagelijkse sleur. Zij kiezen niet voor één lange vakantie maar spreiden de vakantie liever in meerdere kleine vakanties. Daarmee worden de korte uitstapjes en weekendje weg meer en meer populair. Wanneer jij je vakantiedagen in 2024 slim inzet kan je met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart genieten van een extra lange vakantie! Tip: Plan alvast vooruit want jij bent niet de enige met dit goede idee.

2. Culinaire reizen

Bestemmingen waar lokale gerechten en culinaire ervaringen de hoogtepunten van de vakantiezijn, zijn helemaal hot! Ik denk dan direct aan de lange tafels in Frankrijk waar je als toerist kan aanschuiven. Toch hoef je niet perse naar het buitenland voor een culinaire reis. Jij kan hier, in de nabije omgeving van Leuvenheim, eens per maand eten in een wijngaard. Kom eten bij een bijzonder Pop-Up restaurant in de moestuin van een biologische boer. Of laat je verrassen met een 3-, 4- of 5- gangen verrassingsdiner inclusief bijpassende wijnen. Smullen maar!

3. Digital detox-vakantie

Voor deze trend moet je geen last hebben van FOMO (Fear Of Missing Out). Want met een digitale detox vakantie kies jij er bewust voor om even helemaal offline te gaan. Geen meldingen van de social media, geen (of beperkte) WiFi en geen digitale apparaten. Neem de tijd om samen echte goede gesprekken te voeren, doe aan yoga of lees eindelijk dat prachtige boek eens uit. Met deze vakantie kom jij gegarandeerd tot rust.

4. Duurzaam doen

Duurzaam reizen en milieubewustzijn speelt een steeds grotere rol bij de keuze van een bestemming. Naar je vakantiebestemming reizen met de elektrische auto, de trein of zelfs met de fiets. Het is niet vreemd meer. Wist jij dat wij bij B&B Lovenem regelmatig gasten ophalen bij het NS station in Brummen? Het is een keer iets anders om onze gasten op het NS-perron welkom te heten in de mooie gemeente Brummen. Natuurlijk weet ik ook goede adresjes om een (elektrische) fiets te huren. 😉

5. Pareltjes ontdekken

Jij wilt nog steeds unieke plekjes ontdekken. Bijzondere pareltjes waar je niet struikelt over de mensenmassa. Want lange rijen voor een museum of tientallen toeristen die op hetzelfde moment die mooie wandeling willen maken, daar zit niemand op te wachten. Als ‘Gastvrouw van het landschap’ weet ik als geen ander welke wandelroute jij het beste kan kiezen om de échte Veluwe te ontdekken. Wie weet kom jij oog in oog te staan met de Big Five. Ik vertel je ook graag over een bijzondere lunchplek in de uiterwaarden van de IJssel. Wist jij dat onze Studio de Varkensstal ook een pareltje is? Deze plek werd in 2021 door ELLE geselecteerd tot ‘Airbnb parel van Nederland’!

Kan jij niet wachten? Boek dan snel jouw vakantie naar de Veluwe(zoom) en maak mooie herinneringen!

Dit bericht delen