UITagenda januari

UITagenda januari

Wat is er te doen in de maand januari? Lees hier de leukste evenementen in de UITagenda van de maand januari.

4 januari – Stevige Winterwandeling Veluwezoom
Ga met een gids van Natuurmonumenten op pad en ontdek de winterse wereld op Veluwezoom! Met een tussenstop voor een heerlijke winterlunch bij restaurant de Carolinahoeve midden in de Onzalige bossen!  Meld je aan via natuurmonumenten.nl.
Tip: Er zijn in januari nog veel meer themawandelingen met gids. 

7 januari – Neighbours Bluesband
Luister naar de klanken van de blues met de Neighbours Bluesband in De Vroolijke Frans in Brummen. De band speelt nummers van o.a. Buddy Guy, Tommy Castro, Jimi Hendrix, Jimmy Thackery, Lonnie Mack, Otis Rush en Popa Chubby en nog veel meer. 

11 januari – Bezichtigen Burgerzaal
Bezoek gratis dit bijzondere monument aan de Lange Hofstraat 4 in Zutphen en ga terug in de tijd. In de loop der eeuwen heeft de Burgerzaal dienst gedaan als vleeshuis, schepenbank (rechtbank), gevangenis en boterhal. Tegenwoordig wordt hij gebruikt voor diverse openbare gelegenheden van de gemeente Zutphen. De zaal is onderdeel van het oude stadhuis. Vrijwilligers van het Gilde ontvangen je graag en geven uitleg over de geschiedenis. Oh ja, wist je dat je elke donderdag, vrijdag en zaterdag deze zaal kunt bezoeken tussen 13.00 – 17.00 uur?

20 januari – Torenbeklimming
Iedere zaterdag, van 15.00 tot 16.15 uur kun je mee op pad met de torengids om Doesburg van boven te bekijken! Deze beklimming van 220 treden wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg. 

26 en 27 januari – Uitnacht Arnhem
Uitnacht Arnhem is een avond vol kunst, cultuur en uitgaan! Op vele locaties in de stad kan je beleven wat Arnhem te bieden heeft. Het programma bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. Het evenement vindt de hele avond plaats op diverse locaties in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

31 januari – Comedy Night
Lachen, gieren en brullen bij de Vroolijke Frank in Brummen. Schuif lekker aan voor een komische  try-out Stand Up Comedy Show met tal van ervaren en aanstormende comedians. In een knusse setting wisselen ruim 5 tot 6 verse talenten en professionele comedians elkaar af met korte shows. 

En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten waaronder het beklimmen van een kerktoren, een stadswandeling langs bijzondere monumenten, een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe of met een E-scooter door Nationaal Park Veluwezoom. Kortom, jij hoeft je zeker niet te vervelen tijdens jouw verblijf bij B&B Lovenem.

Dit bericht delen