B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

Zomaar een dag…

Het is volop zomer! Met mijn blote voeten in het gras geniet ik deze ochtend van een kopje koffie in de tuin. Het zonnetje schijnt en ik hoor alle vogels kwetteren. Ik zie de eerste fietsers alweer op de Spankerenseweg. Zij trekken er lekker vroeg op uit om de eerste kilometers nog een beetje in de koelte te fietsen. Vanmiddag wordt het weer snikheet. Dus ik pak nu ook even mijn me-momentje. Ik geniet van de stilte en de rust. Mij niet bellen!

Onze gasten gaan vandaag ook met de fiets op pad. Ze zijn de afgelopen dagen al vaker met de fiets weggeweest naar Zutphen en Doesburg. “Als het wandelen wat minder gaat kan je met de fiets nog heel veel zien.” Oh ja, had ik al verteld dat dit echtpaar al ver in de 80 is en dat zij nog gewoon fietsen met een fiets zonder elektrische ondersteuning! Wat heerlijk om zo samen oud te worden. Ik hoop dat Wim en ik later ook zo mogen genieten.

Onze Duitse gasten maken zich klaar om te vertrekken. Zij gaan weer terug naar de grote stad Düsseldorf. Dat staat even in schril contrast met de mooie wandelingen die zij gemaakt hebben in Nationaal Park Veluwezoom. Geen auto’s, mensenmassa of beton maar bomen, wandelaars en wilde dieren. In hun review noemde ze onze B&B ‘ein kleines paradies’. Wat een lieve woorden van deze gasten. Fijn dat zij genoten hebben van hun weekend op de Veluwe.

Ik pak mijn emmertje met schoonmaakspullen en zorg ervoor dat studio de varkensstal weer piekfijn in orde is voor de volgende gasten. Ik draai de was en hang het buiten te drogen. Ik rijd op mijn scooter naar Brummen voor de laatste boodschappen: vers fruit, jus d’orange, drinkyoghurt en een kwarkje. De broodjes haal ik de volgende ochtend wel. die komen namelijk vers van de bakker. Ik rijd terug naar huis en voel de wind langs mijn benen. Heerlijk! Hier kan ik van genieten.

Binnenkort start de zomervakantie pas echt. Dan gaat iedereen op vakantie. Wordt het dit jaar vakantie in eigen land of in het buitenland? Eén ding is zeker: een vakantie om even te ontspannen en los te komen van de alledaagse beslommeringen. Voor de één is dit een onthaast-momentje en voor de ander een avontuurlijke vakantie. En bovenal een vakantie om samen te genieten!

Maar vergeet ook zeker niet om buiten de vakantietijden te genieten van al het groots en/of kleins in je omgeving. Ik hoor nog de woorden van mijn gast van 83 jaar: “Je hebt maar één aardbei nodig voor een toetje”. En zo is het maar net!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en… geniet!

Met liefde geschreven door Vanessa 

Dit bericht delen