Ode aan de Hanzesteden

Ode aan de Hanzesteden

De Hanzesteden zijn al meer dan 800 jaar met elkaar verbonden door water, geschiedenis, handel en gastvrijheid. In 1356 werd het Hanzeverbond gesloten tussen verschillende steden rond de Oostzee, Duitsland en steden in Nederland. Kooplieden konden door dit verbond veilig reizen en overnachten binnen de poorten van de steden. De economie bloeide op en het was een gezellige drukte in de oude stadscentra.

Get the Hanze-vibe

Tegenwoordig is het nog steeds gezellig druk in de oude binnenstad van Zutphen, Doesburg en Deventer. Veel historische gebouwen zijn bewaard gebleven zoals de oude herenhuizen, pleinen, stadspoorten, kerken en hofjes. Maar de steden hebben zich aangepast naar de tijd van nu. Deze unieke sfeer van oud & nieuw noemt men de Hanze-vibe! 

Hanzejaar 2023

Dit jaar is een bezoek aan één van de Hanzesteden extra bijzonder. Van 1 april tot en met 31 december wordt het Hanzejaar 2023 gevierd met een programma dat varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch. Eigenlijk de waarden waar de Hanzesteden vroeger ook al voor stonden. Houd de agenda van VisitHanzesteden.nl in de gaten!

Tip: Vanaf B&B Lovenem fiets je door de uiterwaarden in een half uurtje naar Zutphen of Doesburg. 

Dit bericht delen