De 5 beste klompenpaden

De 5 beste klompenpaden

Klompenpaden zijn in trek. Steeds meer wandelaars zoeken de rust van de onverharde paden en mooie natuur De meeste klompenpaden vind je daarom niet voor niets op de Veluwe! Er zijn een aantal prachtige klompenpaden in de buurt van B&B Lovenem. Hier lees je de 5 beste klompenpaden. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

1. Leuvenschepad in Leuvenheim (14 km)

Ontdek het prachtige buitengebied van Leuvenheim. Je wandelt over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en landschap bepalen hier de sfeer. Een aantal highlights onderweg: de Geldersche Toren en landgoed de Wildbaan.

Startpunt: Het buurthuis aan de Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim.
Is 14 km net iets te lang? Geen probleem. Je kan de route verkorten naar 9 km. 

2. Eertsbeeckse Beekpad in Eerbeek (16 km)

Een vrij nieuw klompenpad waarbij je wandelt langs sprengbeken en industrieel erfgoed, door bos en weilanden in het prachtige buitengebied van Eerbeek. Een aantal highlights onderweg: de eerbeekse Oliemolen, Huis te Eerbeek en de historie van de papierindustrie.

Startpunt: Restaurant Grand Café De Korenmolen aan Kanaalweg 3 in Eerbeek.
Is 16 km net iets te lang? Geen probleem. Je kan de route verkorten naar 10 km. 

3. Loenense Enkenpad in Loenen (11 km)

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Je wandelt in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Een aantal highlights onderweg: Kasteel ter Horst en de hervormde kerk in Loenen.

Startpunt: De Groote Modderkolk aan Vrijenbergweg 24b in Loenen. Parkeren bij P2.
Is 11 km net iets te lang? Geen probleem. Je kan de route verkorten naar 6 of 9 km. 

4. Klarenbeeksepad in Klarenbeek (13 km)

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Klarenbeek. Je wandelt door weilanden en bossen, over landgoederen en langs beken en historische boerderijen. Een aantal highlights onderweg: Landgoed Klarenbeek en natuurgebied Lampenbroek.

Startpunt: Restaurant Pijnappel aan Hoofdweg 55 in Klarenbeek, gemeente Voorst.
Is 13 km net iets te lang? Geen probleem. Je kan de route verkorten naar 9 km. 

.

5. Beekweidenpad in Voorst (16 km)

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Voorst. Wandelen door beekdal en bossen, over dijken, enken en landgoederen. Een aantal highlights onderweg: de jufferskolk, het kerkepad en het Appense Bos.

Startpunt: Dorpshuis Voorst aan Schoolstraat 14 in Voorst.
Is 16 km net iets te lang? Geen probleem. Je kan de route verkorten naar 9 of 10 km. 

Nog meer handige info

Meer informatie over de klompenpaden vind je in de Klompenpadfolder bij de lokale VVV of download de Klompenpaden-App op je telefoon.

Oh ja, er zijn nog twee nieuwe klompenpaden in ontwikkeling: het Oortveldpad in en het Hallse Kerkepad. Maar daarover horen jullie in het voorjaar meer. 😉

Dit bericht delen