B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

Alles komt goed

Soms zit het mee en soms zit het tegen. We kennen die momenten allemaal wel. We komen tijd te kort of sommige dingen lukken niet zoals wij het gedacht hadden. Het gevoel dat je eindexamen moet doen maar dat je twijfelt of je het wel kan. Mijn moeder zei dan altijd tegen mij: “Nesje, het komt allemaal goed. Echt waar.” En het kwam uiteindelijk ook goed!

Gevalletje pechweer
Tijdens één van de harde voorjaarsbuien kwamen er opeens 2 fietsers aangereden. Zij kwamen schuilen onder de carport. De twee dames hadden de fietsen neergezet en waren druk aan het praten over de nog af te leggen route richting Bronkhorst. Ze waren bang dat zij nu de veerpont tussen Brummen en Bronkhorst niet gingen halen. “Geen zorgen, alles komt goed”, zei Wim. Hij heeft de dames vervolgens een lift gegeven naar de veerpont. Het kwam dus helemaal goed.

Gevalletje opstartproblemen
Toen wij begin mei bezig waren met het seizoensklaar maken van tuinkamer de kippenschuur, kwamen wij erachter dat de geiser het niet deed. Het lukte ons niet om deze aan de praat te krijgen. Er was geen warm water. PANIEK! Wij hadden geen warm water maar wel een reservering voor het komende weekend! Na wat rondbellen konden wij de geiser terugsturen naar de leverancier. Zij zouden wel even kijken….. 

Ondanks het feit dat wij deze geiser heel goed hadden ingepakt, is de geiser met transportschade aangekomen bij de leverancier. Oh nee, ook dat nog. Gelukkig vertelde één van de medewerkers dat het wel goed zou komen. Wij hebben de geiser na reparatie persoonlijk opgehaald en dezelfde avond opgehangen bij tuinkamer de kippenschuur. De volgende dag arriveerden onze gasten. Onze gasten hadden geen idee dat de voorgaande dagen even spannend waren en dat de tuinkamer misschien niet op tijd klaar zou zijn. Zij hadden gelukkig heerlijk warm water. Het kwam dus inderdaad allemaal goed.

Alles komt goed
Eigenlijk hebben wij de afgelopen maand wel meer kleine pechgevallen gehad. Toen ik deze dingen aan mijn overbuurvrouw vertelde, zei zij uit het niets: “Het komt allemaal wel goed.” Ik knikte en keek haar aan met een grote glimlach. Die geruststellende woorden had ik even nodig. Het lijkt wel een wijsheid voor op een tegeltje, maar het klopt helemaal. Alles komt ook echt goed. 

Als we allemaal iemand kunnen opbeuren met deze woorden, iemand gerust kunnen stellen zoals de leverancier bij ons deed, of iemand kunnen helpen door een stapje extra te willen doen voor een ander… dan komt alles goed. Ook bij jou.

Dit bericht delen