B&B Stories

B&B Stories
over het reilen en zeilen van de B&B en meer…

Een goed begin

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Inmiddels is de eerste maand van het nieuwe jaar alweer voorbij. Het was even rustig in de B&B en dat gaf mij juist extra de tijd om bezig te gaan met mijn goede voornemens. Al 31 dagen de tijd om alle goede voornemens in praktijk te kunnen brengen. Tenminste….

Voornemen 1: Meer bewegen
Bewegen is gezond! Het draagt bij aan een langer en gezonder leven, onder meer door verminderde kansen op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Wie wil dat nu niet? Nu was ik al aardig op weg met Powerwalken. Onze dorpsgenoot Ineke Dekker verzorgt deze trainingen op diverse ochtenden en avonden in Brummen en omgeving. De ene keer starten wij met de groep in Leuvenheim en lopen wij door de bossen rondom de Wildbaan en Huis Den Bosch. De andere keer starten wij in Brummen voor een route langs de Engelenburg en de Vroolijke Frans. Voor mij is dit even lekker trainen op het moment dat er geen gasten zijn. Daarnaast probeer ik het hardlopen weer op te pakken. Ik vind dat ik best op de goede weg zit met mijn voornemen. Maar toen mijn gasten uit Amsterdam mij vroegen of ik in september de Dam tot Damloop wil gaan lopen moest ik wel even slikken. Die 10 Engelse Mijl zie ik toch niet zo zitten. En ik moet mijn goede voornemen ook niet overdrijven, toch?

Voornemen 2: Duurzaam moet je doen! 
Er zijn heel veel manieren om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Duurzaamheid gaat al lang niet meer alleen over het gebruik van gas, water of elektra. Het zit ook in de kleine dingen. Zo heb ik kleding in de kast hangen die ik al een heel jaar niet gedragen heb. Sinds kort geef ik deze kledingstukken een tweede leven op Vinted. Met mijn jurk maak ik iemand blij en ik krijg geld in mijn Vinted-portemonnee. Goed bezig zou je denken ;-). Tot ik het bericht van afgelopen week las: “De belastingdienst kijkt mee met alle verkopen op Vinted en Marktplaats.” Ik ben de 30 verkoop items al bijna gepasseerd. Moet ik dan toch maar stoppen met mijn goede voornemen?

Voornemen 3: Minder schermtijd
Dit wordt wel een flinke uitdaging. Ik weet niet hoe het met jouw schermtijd zit? Maar gedurende de dag kijk ik toch wel regelmatig op mijn mobiele telefoon en laptop. En dan heb ik de tv van de avond nog niet eens meegeteld! Tijd om de schermtijd in rap tempo te verminderen. Het schijnt dat een scherm-dieet of telefoon-detox zorgt voor meer energie overdag en een betere nachtrust. Ja, dat wil ik wel. Maar hoe? Ik lees enkele tips zoals het uitzetten van notificaties, het instellen van de slaapstand en regels voor je schermtijd. Ik ben bang dat dit niets gaat worden. Ik hoor al een mailtje binnenkomen. Het zijn onze gasten uit Oostenrijk die afgelopen zomer op familiebezoek kwamen. Zij hebben zojuist het oude voorhuis gereserveerd voor opnieuw een paar dagen op de Veluwe. Ik start mijn laptop en bevestig hun boeking. Langzaamaan komen de reservering weer op gang. Gezellig! Het seizoen mag wat mij betreft wel weer beginnen.

En die goede voornemens? Die ga ik in hele kleine stapjes uitvoeren. Ik moet het mijzelf niet te moeilijk maken met 3 goede voornemens. Eén is meer dan voldoende. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik met de andere goede voornemens helemaal niets hoef te doen. Alle kleine stapjes helpen. 

Dat geldt natuurlijk ook voor jouw goede voornemens. Wees trots op je prestaties en beloon jezelf. Dan blijft het leuk én houd je het een stuk langer vol. Veel succes!

Dit bericht delen