Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. De Veluwe is zo’n 1000 m2 kilometer groot met overwegend bos en heide. En de Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Hoog tijd om jou kennis te laten maken met wandelen op de Veluwe en de mooiste wandelingen in de omgeving van B&B Lovenem.

Wandelen in de Nationale Parken

In Nationaal Park Veluwezoom zijn er diverse wandelroutes door de bossen en over de kleine paden in de heidevelden waar zomers de schapen lopen. Wat denk je van een wandelroute langs natuurobservatiepost Herikhuizen? Of een speciale bronstroute waar je tussen half september en half oktober de edelherten hoort burlen?
Maar ook Nationaal Park De Hoge Veluwe staat bekend om de prachtige wandelroutes door de natuur. Je kan het park zelf verkennen met unieke wandelroutes. Of ga met een natuurgids op pad en wandel buiten de aangelegde paden!

Wandelen in de uiterwaarden van de IJssel

Vlakbij B&B Lovenem vind je de uiterwaarden van Cortenoever! Vanaf Brummen gaat er een route over verharde paden en dijken langs de groene IJsseluiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten. Halverwege is het mogelijk om – buiten het broedseizoen (15 maart – circa 15 juli) – het Laarzenpad van Staatsbosbeheer te volgen, dwars door een natuurreservaat.

Klompenpad

Ontdek het prachtige buitengebied van Leuvenheim met het Leuvensche(klompen-)pad. Wandelen over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Je vindt hier rust, kleinschaligheid en een prachtig natuurlandschap. Dit Leuvensche klompenpad is 10 kilometer lang. En kan je er geen genoeg van krijgen? Kies dan de verleningsroute voor nog meer klompenpadavontuur. Klompen aan, rugzak op en gaan! (Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van het klompenpad. Met een beetje geluk is in februari 2019 de gehele bewegwijzering vervangen door nieuwe plaatjes en stickers. Of gebruik de gratis app voor de smartphone.)

Wandelen met gids

Hoor nog meer over de flora en fauna van de Veluwe tijdens een wandeling onder leiding van een natuurgids. Deze gidsen weten precies waar de mooiste en meest rustige plekjes te vinden zijn. En zij weten als geen ander de verhalen van deze regio.

Maar ook tijdens een avondwandeling vanuit B&B Lovenem zie je wilde dieren. De reeën laten zich regelmatig zien in de bossen en weilanden rondom Leuvenheim. En wanneer je goed luistert hoor je de buizerds ‘miauwen’. Wist je dat er ook ijsvogels rondom landhuis de Wildbaan zitten?

LAW’s en Trage Tochten

Verder zit B&B Lovenem precies op de route van o.a. het Trekvolgelpad (LAW 2). Dit Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! Met de Trage Tocht Brummen-Dieren loop je van het landgoederenlandschap in het IJsseldal bij Brummen, dwars door het Leuvenheimse coulisselandschap en natuurgebied Soerense Broek naar de Veluwezoom.

5 x wandelen in de natuur

Benieuwd naar meer wandelen?

Maak jouw wandelvakantie op de Veluwe onvergetelijk! Neem alvast een voorproefje en bekijk de 5 leukste wandelroutes in de natuur. Tijdens deze wandeling ontdek jij hoe mooi de Veluwe én vooral de omgeving van B&B Lovenem is.