Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open

Museum Paleis Het Loo is één van de meest populaire musea in Nederland.
Dus als je naar de Veluwe komt, is een bezoek aan Paleis Het Loo zeker de moeite waard. Momenteel zijn ze druk bezig met de verbouwing van het hoofdgebouw van Paleis Het Loo. Medio 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. Toch kan je nu ook volop genieten van alle pracht en praal. Het Stallenplein en de paleistuinen zijn BuitenGewoon Open t/m 29 september.

Stallen & koetshuizen
Wist je dat de paarden van het Koninklijk Staldepartement nog regelmatig in de stallen van Het Loo staan? Ook het lievelingspaard van Prinses Beatrix geniet hier van zijn oude dag. Wil je liever auto’s bekijken? Dan kan je de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden in de koetshuizen van heel dichtbij te bekijken.

De paleistuinen
Het Versailles op de Veluwe! De tuinen van Paleis Het Loo zijn in de 17e eeuw aangelegd als barokke tuin, symmetrisch met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Dit jaar zie je extra veel bloemen en planten!

Het dak op!
Het paleisdak is dagelijks geopend voor publiek. Via een lift aan de zijkant van het paleis is het dak toegankelijk voor een spectaculair uitzicht op de oude 17e-eeuwse paleistuin èn de nieuwe bouwwerkzaamheden. Hoe gaaf is dat!

De Oranje-wandeling
Benieuwd waar de Oranjes gingen wandelen, zwemmen en varen? Dan moet je door het paleispark de Oranje-wandeling lopen. Deze historische wandelroute gaat langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Bijzondere dagen
Verder zijn er in 2019 volop bijzondere dagen zoals het concert op Hemelvaartsdag, een Pinksterbrocante, prinsen- en prinsessendagen, dieren van Oranje, Blauw & Bont, september tuinmaand en nog veel meer. Kijk op www.paleishetloo.nl voor nog meer activiteiten.

Paleis Het Loo On Tour
Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is misschien wel gesloten, maar een deel van de collectie is On Tour! Je ziet de museumcollectie op andere plekken in het land zoals in het Rijksmuseum (Amsterdam), Kasteel Cannenburch (Vaassen), Museum Bronbeek (Arnhem), bij de Raad van State in het voormalig Paleis Kneuterdijk (den Haag), op Luchthaven Schiphol en in Hotel de keizerskroon (Apeldoorn). Je vindt dus altijd wel een ‘stukje Paleis Het Loo’ bij jou in de buurt. Kijken dus!

Wanneer kom jij vorstelijk genieten op de Veluwe?