Koninklijk wandelen op de Veluwe

Houd je vast! Ik ga de komende weken een aantal mooie wandel- en fietsroutes met je delen.

KONINKLIJK WANDELEN

Deze wandelroute van 5,8 kilometer kent een koninklijk tintje. In de 17de en 18de eeuw kwamen de Oranjes regelmatig naar dit gebied voor de jacht. De twee hoogste punten, Carolinaberg en Willemsberg, ontlenen hun naam aan de kinderen van stadhouder Willem IV. De 14 prachtig aangelegde beukenlanen komen samen in het ‘Sterrenbos’. In dit bosgebied lopen nog steeds veel wilde dieren zoals reeën, wilde zwijnen en edelherten rond.

B&B Stories #1

Een verhaal over het wel en wee van onze B&B.

Waar is het feestje?…. Hier is het feestje!

Ik herinner mij nog goed de eerste reservering, ruim vier jaar geleden, bij onze Bed and Breakfast. Wat was dat spannend. Voor het eerst gasten in het oude voorhuis. Een beetje onzeker liet ik de gasten hun overnachtingsplek zien. Hoe zouden zij het verblijf ervaren? Zouden ze goed slapen? En zouden zij het ontbijt lekker vinden? Die onzekerheid van vroeger is nu verdwenen. Tegenwoordig voelt het heel vertrouwd om reserveringen en nieuwe gasten te ontvangen. Behalve die ene keer…

Verjaardagsfeestje

Die ene keer kreeg ik wel een heel bijzonder reserveringsverzoek binnen. Belangstellenden uit het Westen wilde graag komen overnachten met hun zoontje van vier. Wat is hier nu vreemd aan zou jij je afvragen? Maar hun zoontje werd die dag 4 jaar en dat wilde ze graag in de tuin van B&B Lovenem vieren met een paar vrienden en familieleden. Toen ik vroeg om hoeveel personen het ging, was het antwoord: “Zo’n 20 man”. Oeps! Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat dit feestje niet doorging!

Door de tijd heen leer ik welke gasten en reserveringsaanvragen wel of niet bij onze B&B passen. Gelukkig maar!
Zo mocht ik vorige maand een heel liefdevol stel ontvangen. Zij vroegen bij hun reservering om twee aparte kamers en wel met een hele bijzondere reden. Zij zouden de volgende dag gaan trouwen! Zoals de traditie het voorschrijft betekent dit dat bruid en bruidegom apart slapen en elkaar de volgende dag pas weer zien in hun bruidskleding.

De grote dag

Toen ik de volgende dag het ontbijt bracht hing de trouwjurk al klaar. De kapster en visagiste zouden vroeg komen om de bruid mooi te maken voor haar grote dag. De bruidegom stond met de fotograaf te kijken bij de trouwauto, een Mini Cooper. De ceremoniemeester arriveerde met het bruidsboeket. Het moment was daar! De bruidegom klopte aan bij boerderijstudio ‘de varkensstal’ en de bruid deed de deur open…

Ik voelde mij even ‘te gast’ op het feestje van dit toekomstig bruidspaar. Er lag nog een mooie feestdag voor hen in het verschiet en een prachtige toekomst samen. Zo was er dus toch nog een klein feestje bij B&B Lovenem. 😉

Straks komen de feestdagen, kerst en oud & nieuw, er weer aan. Ik wens jullie fijne dagen toe met familie en vrienden. Maak er gerust een feestje van.

Met liefde geschreven door Vanessa

De leukste evenementen in december

December: de maand van Sinterklaas, cadeautjes, de kerstboom, engeltjes, Oud & Nieuw en vuurwerk.
Maar december is ook de maand van de Midwinterwandeling Brummen, het Dickens festijn, kerstmarkten en schaatsen!

Speciaal voor jou heb ik de leukste evenementen uit de regio op een rij gezet.

** 6 dec. Altijd al meer willen weten over de sterrenhemel? Kom naar de kijk- en luisteravond bij de volkssterrenwacht in Bussloo en hoor welke sterrenbeelden in de wintermaanden zichtbaar zijn. Meer info hier.

** 7 dec. Kom naar de meest complete kerstmarkt van Gelderland in Doesburg. Naast de meer dan 150 kramen is er veel live muziek, treden er koren op, er staat een levende kerststal en de Doesburgse Midwinterhoornblazers zijn van de partij. Vergeet niet de toren van de Grote of Martinikerk te beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over de pittoreske binnenstad. Meer info vind je hier.

** 7 dec. Winterpaleis Het Loo. Ontdek een maand lang dit bijzondere kerstevent met feestelijk gedekte tafels, workshops, rondleidingen, theater en schaatsen op echt ijs! Meer info hier.

** 7 dec. Winter in het Openluchtmuseum. Tot 19 januari zijn er tal van winterse activiteiten zoals schaatsen, sleeën of broodjes bakken boven een knetterend haardvuur. Kom ruiken, proeven en meedoen.

** 8 dec. Midwinterwandeling Brummen. Kom lekker struinen door het buitengebied van Brummen met midwinterhoornblazers, rustpunten met kampvuur, muziek en een paardentram. Ben jij er ook bij?

** 11 dec. Kerst op kasteel Middachten! Een unieke beleving waarbij het kasteel is omgetoverd in kerstsfeer. Er is een intieme kerstmarkt op het plein en een bijzondere lichtjeswandeling door de tuinen van het kasteel. Merry christmas.

** 14 dec. Ga terug in de tijd van Charles Dickens tijdens het Dickens Festijn in Deventer. Ruim 950 personages uit de Engelse boeken lopen hier rond, van Scrooge tot Oliver Twist. Mis het niet.

** 15 dec. Sprookjesstad Zutphen. Sprookjesfiguren komen tot leven in de binnenstad van Zutphen. Meet & Greet met o.a. Assepoester, Sneeuwwitje en Frozen. Kijk hier waar je favoriete sprookjesfiguur staat.

** 21 dec. Heb je Scrooge in Deventer gemist? Geen nood. Beleef Dickens in Bronkhorst. Check alle activiteiten.

** 21 dec. Loop mee in The Lifeline tijdens 3FM Serious Request en kom geld inzamelen voor het Rode Kruis dat dit jaar in het teken staat van slachtoffers van mensenhandel. Kom jij ook?

En na al deze evenementen even lekker uitrustenen met de familie genieten van mooie kerstdagen.