Museum MORE is de magie van kunst

Kunst en cultuur is nog nooit zo populair geweest. Met de t.v. series Project Rembrandt,
Het geheim van de Meester en Diederik & Da Vinci krijgen de kijkers een bijzondere indruk van het leven én het werk van beroemde schilders in vroegere tijden. Sterker nog, veel kijkers zijn zelf massaal aan het schilderen gegaan! Hoog tijd om mijzelf ook wat meer te verdiepen in kunst. En waar kan dit nu beter dan in Museum MORE.

MORE in Gorssel
Museum MORE in Gorssel is het grootste museum voor Modern Realisme en toont een eeuw topkunst van grootmeesters zoals Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Eén van de bijzondere werken van Carel Willink is ‘De Zeppelin’die je hier kunt bewonderen. De werken van Willink lijken een beetje somber. De desolate straten, pleinen en parken zijn zijn handelsmerk. En de details in het schilderij zijn altijd verrassend gedetailleerd! Naast de vaste collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen.

 

MORE in kasteel Ruurlo
Ben je echt fan van Willink? Dan mag je MORE in kasteel Ruurlo niet missen. In Kasteel Ruurlo vind je het leven en werk van grootmeester Carel Willink. Je start met een film over het leven van Willink en bekijkt vervolgens de vroegere en latere werken van Willink. Je ziet echt de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder. Naast 45 werken van Carel Willink, zijn ook vijf bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te zien. En mijn persoonlijke topfavoriet is het schilderij ‘Mathilde’, Willink’s derde vrouw. De jurk die zij op het schilderij droeg hangt ook in de zaal! Het is de prachtige luipaardmantel van Fong-Leng. Deze replica is niet van het echt te onderscheiden. De originele jurk is in bezit van het Amsterdams Museum.

 

 

 

 

 

Maak jij ook kennis met de magie van kunst? Hier zijn de adressen:
Museum MORE, Hoofdstraat 28 in Gorssel & Museum MORE, Vordenseweg 2 in Ruurlo