Fietsen op de Veluwe

Nederland is een echt fietsland. Er zijn zo’n 22,8 miljoen ‘gewone’ fietsen en 1,8 miljoen e-bikes in Nederland. Je kan er dus bijna niet omheen, iedereen fietst. Want is het niet heerlijk om op de fiets wat ontspanning te zoeken, even buiten te zijn of gewoon even ertussenuit? Geniet van een heerlijke fietsvakantie op de Veluwe.

Fietsroutes

Gelukkig kan je als fietser hier je hart ophalen. Met het uitgebreide fietsroutenetwerk op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte bossen, heidelandschappen of omliggende dorpen en sfeervolle oude Hanzesteden te verkennen. Wat denk je van 51 kilometer prinsheerlijk fietsen naar Paleis Het Loo? Of zwerf langs de IJssel met een 50 kilometer route en ontdek de oude Hanzestad Zutphen. Of fiets een rondje Veluwezoom (45 kilometer) en zie de highlights van de regio in één dag.

Fietsknooppunten

Met het uitgebreide fietsnetwerk en de fietsknooppunten op de Veluwe stel je nu zelf eenvoudig je eigen route samen. Waar wil jij heen? Fiets van knooppunt naar knooppunt om uiteindelijk bij je bestemming uit te komen. Je kan niet meer verdwalen! Je kan onze oersterke fietskaarten lenen tijdens jouw verblijf bij B&B Lovenem. Of boek het 3-daagse Veluwe op de fiets arrangement en haal alles uit jouw fietsvakantie. Wist je dat B&B Lovenem precies op de route tussen knooppunt 34 en 42 (Brummen) ligt?

Spannende MTB-routes

Voor de avontuurlijke fietsers zijn er ook spannende MTB-routes samengesteld. Zo kunnen mountainbikers off road door Nationaal Park Veluwezoom fietsen op de speciaal aangelegde mountainbike-paden. Houd er wel rekening mee dat je een vergunning nodig hebt. Deze kan je aanschaffen bij de plaatselijke vvv of het bezoekerscentrum van de Veluwezoom in Rheden.

Uitdagende wielrenroutes

Ek weekend trekken heel wat wielrenners uit de regio naar de Veluwezoom. Hier vind je namelijk erg mooie klimmetjes en een aantal haarspeldbochten. Niemand minder dan Erik Breukink en Ellis Ligtlee (Olympisch kampioen baanwielrennen) hadden dit stukje Nederland als favoriete trainingsstek.