B&B Stories #1

Een verhaal over het wel en wee van onze B&B.

Waar is het feestje?…. Hier is het feestje!

Ik herinner mij nog goed de eerste reservering, ruim vier jaar geleden, bij onze Bed and Breakfast. Wat was dat spannend. Voor het eerst gasten in het oude voorhuis. Een beetje onzeker liet ik de gasten hun overnachtingsplek zien. Hoe zouden zij het verblijf ervaren? Zouden ze goed slapen? En zouden zij het ontbijt lekker vinden? Die onzekerheid van vroeger is nu verdwenen. Tegenwoordig voelt het heel vertrouwd om reserveringen en nieuwe gasten te ontvangen. Behalve die ene keer…

Verjaardagsfeestje

Die ene keer kreeg ik wel een heel bijzonder reserveringsverzoek binnen. Belangstellenden uit het Westen wilde graag komen overnachten met hun zoontje van vier. Wat is hier nu vreemd aan zou jij je afvragen? Maar hun zoontje werd die dag 4 jaar en dat wilde ze graag in de tuin van B&B Lovenem vieren met een paar vrienden en familieleden. Toen ik vroeg om hoeveel personen het ging, was het antwoord: “Zo’n 20 man”. Oeps! Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat dit feestje niet doorging!

Door de tijd heen leer ik welke gasten en reserveringsaanvragen wel of niet bij onze B&B passen. Gelukkig maar!
Zo mocht ik vorige maand een heel liefdevol stel ontvangen. Zij vroegen bij hun reservering om twee aparte kamers en wel met een hele bijzondere reden. Zij zouden de volgende dag gaan trouwen! Zoals de traditie het voorschrijft betekent dit dat bruid en bruidegom apart slapen en elkaar de volgende dag pas weer zien in hun bruidskleding.

De grote dag

Toen ik de volgende dag het ontbijt bracht hing de trouwjurk al klaar. De kapster en visagiste zouden vroeg komen om de bruid mooi te maken voor haar grote dag. De bruidegom stond met de fotograaf te kijken bij de trouwauto, een Mini Cooper. De ceremoniemeester arriveerde met het bruidsboeket. Het moment was daar! De bruidegom klopte aan bij boerderijstudio ‘de varkensstal’ en de bruid deed de deur open…

Ik voelde mij even ‘te gast’ op het feestje van dit toekomstig bruidspaar. Er lag nog een mooie feestdag voor hen in het verschiet en een prachtige toekomst samen. Zo was er dus toch nog een klein feestje bij B&B Lovenem. 😉

Straks komen de feestdagen, kerst en oud & nieuw, er weer aan. Ik wens jullie fijne dagen toe met familie en vrienden. Maak er gerust een feestje van.

Met liefde geschreven door Vanessa

Laatst bijgewerkt op 13 december 2019
Dit artikel werd geplaatst in B&B Stories
Bookmark dit artikel B&B Stories #1