De leukste evenementen in december

December: de maand van Sinterklaas, cadeautjes, de kerstboom, engeltjes, Oud & Nieuw en vuurwerk.
Maar december is ook de maand van de Midwinterwandeling Brummen, het Dickens festijn, kerstmarkten en schaatsen!

Speciaal voor jou heb ik de leukste evenementen uit de regio op een rij gezet.

** 6 dec. Altijd al meer willen weten over de sterrenhemel? Kom naar de kijk- en luisteravond bij de volkssterrenwacht in Bussloo en hoor welke sterrenbeelden in de wintermaanden zichtbaar zijn. Meer info hier.

** 7 dec. Kom naar de meest complete kerstmarkt van Gelderland in Doesburg. Naast de meer dan 150 kramen is er veel live muziek, treden er koren op, er staat een levende kerststal en de Doesburgse Midwinterhoornblazers zijn van de partij. Vergeet niet de toren van de Grote of Martinikerk te beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over de pittoreske binnenstad. Meer info vind je hier.

** 7 dec. Winterpaleis Het Loo. Ontdek een maand lang dit bijzondere kerstevent met feestelijk gedekte tafels, workshops, rondleidingen, theater en schaatsen op echt ijs! Meer info hier.

** 7 dec. Winter in het Openluchtmuseum. Tot 19 januari zijn er tal van winterse activiteiten zoals schaatsen, slee├źn of broodjes bakken boven een knetterend haardvuur. Kom ruiken, proeven en meedoen.

** 8 dec. Midwinterwandeling Brummen. Kom lekker struinen door het buitengebied van Brummen met midwinterhoornblazers, rustpunten met kampvuur, muziek en een paardentram. Ben jij er ook bij?

** 11 dec. Kerst op kasteel Middachten! Een unieke beleving waarbij het kasteel is omgetoverd in kerstsfeer. Er is een intieme kerstmarkt op het plein en een bijzondere lichtjeswandeling door de tuinen van het kasteel. Merry christmas.

** 14 dec. Ga terug in de tijd van Charles Dickens tijdens het Dickens Festijn in Deventer. Ruim 950 personages uit de Engelse boeken lopen hier rond, van Scrooge tot Oliver Twist. Mis het niet.

** 15 dec. Sprookjesstad Zutphen. Sprookjesfiguren komen tot leven in de binnenstad van Zutphen. Meet & Greet met o.a. Assepoester, Sneeuwwitje en Frozen. Kijk hier waar je favoriete sprookjesfiguur staat.

** 21 dec. Heb je Scrooge in Deventer gemist? Geen nood. Beleef Dickens in Bronkhorst. Check alle activiteiten.

** 21 dec. Loop mee in The Lifeline tijdens 3FM Serious Request en kom geld inzamelen voor het Rode Kruis dat dit jaar in het teken staat van slachtoffers van mensenhandel. Kom jij ook?

En na al deze evenementen even lekker uitrustenen met de familie genieten van mooie kerstdagen.