Fiets mee met Tour de Papier

De Tour de France is in volle gang. Ook op de Veluwe kan jij je eigen etappe fietsen, de CODA Tour de Papier. Fiets jij mee?

Over CODA Tour de Papier
Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst, is Tour de Papiereen unieke fietstocht. Geïnspireerd op de geschiedenis van de Veluwse papierindustrie en met een knipoog naar een welbekend Frans fietsfestijn.

De route is ontwikkeld door CODA in samenwerking met Routebureau Veluwe, Gelderse Streken, Toeristisch Platform Apeldoorn en papierfabriek De Middelste Molen. Het idee ontstond vanuit tentoonstelling CODA Paper Art, waarvan momenteel de negende editie te zien is in CODA Museum. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de lokale en regionale papierindustrie, die met Tour de Papier op een bijzondere manier in kaart wordt gebracht.

Meer weten?
Via de website van CODA vind je meer informatie zodat jij zelf deze Etappe kan ’trappen’. Je leest meer over de papierindustrie op de Veluwe én de achtergrond van de verschillende papiermolens, sprengen en beken van toen.

Oh ja, je kan de route natuurlijk ook vanaf Eerbeek oppakken. 😉