5 x wandelen in de natuur

Het grote voordeel van wandelen is dat je op elk gewenst moment de schoenen aan kan trekken om eropuit te gaan. Zowel in de lente en zomer als in de herfst en winter kan je de prachtige natuur rondom Leuvenheim ontdekken. Elk seizoen maakt deze omgeving uniek! Hieronder heb ik 5 bijzondere wandelingen voor je op een rij gezet.

#1 Wandelroute Loenermark

De Loenermark is een prachtig afwisselend natuurgebied van Geldersch Landschap & Kastelen. Je kan hier heerlijk wandelen door de (naald-)bossen, over de heidevlakte en langs de stuifduinen. En met een beetje geluk zie je de schaapskudde met Veluwse heideschapen grazen. Er zijn meerdere wandelroutes met verschillende afstanden (2, 6 en 8 kilometer). De pijlen vind je op de zwerfkeien.

#2 Wandelroute Herikhuizen

Met deze wandelroute in Nationaal Park Veluwezoom ontdek je de rijke historie van twee landgoederen: de Heuven en Beekhuizen. Je loopt door een bijzonder natuurgebied. Vergeet vooral niet even stil te staan bij natuurobservatiepost Herikhuizen en wie weet spot jij een paar wilde zwijnen, reeën, herten of vossen. De route van 10 kilometer is ook prima zonder kaart te lopen. Volg je de gele pijlen.

#3 Wandelroute Empese heide

Niks heide! Dit unieke natuurgebied bestaat uit bijzonder bloemrijk grasland. Je vindt hier zeldzame planten als de Spaanse ruiter en de gevlekte orchis. Neem de natuurgids gerust mee! Een deel van het gebied staat ‘s zomers en ’s winters onder water. De wandelroute van 5 of 7,5 kilometer gaat daarom deels over een spannend vlonderpad. De route start vanaf de parkeerplaats van het natuurgebied aan de Hallsedijk, ter hoogte van het Hasseltpaadje in Empe.

#4 Wandelroute Leuvensche (Klompen-) pad de paden op…

Met Deze wandelroute is stiekem mijn favoriet. Dat komt natuurlijk omdat deze route door het buitengebied van Leuvenheim gaat. Vanaf het buurthuis aan de Arnhemsestraat gaat de route via de dijk en uiterwaarden richting de bijzondere landgoederen (de Gelderse Toren, de Bockhorst, De Wildbaan en Huis Den Bosch) rondom Leuvenheim. En wist je dat de route van 9 kilometer voor Bed and Breakfast Lovenem langs komt?

#5 Wandelroute IJsselhopper

Combineer een heerlijke wandeling met een vaartocht over de IJssel met het pontje Brummen/Bronkhorst. Vanaf het centrum van Brummen loopt de route naar de uiterwaarden van de IJssel. Hier staat het pontje klaar om je naar het kleinste stadje van Nederland ‘Bronkhorst’ te brengen. Ontdek de unieke Dickens-sfeer van dit bijzondere plaatsje. Vergeet ook niet om te genieten van het weidse uitzicht bij het Kunst- en Keukengemaal op de dijk.

#6 Wandelplanner:
Stippel je eigen wandelroute uit met deze handige tool

Wil je liever je eigen wandeling uitstippelen? Op dit moment wordt er hard gewerkt om het wandelnetwerk op de Veluwe uit te breiden. Een wandelnetwerk is een regionaal netwerk van wandelpaden, die zijn gekoppeld via wandelknooppunten. Met deze knooppunten kun je binnenkort ook in deze regio je eigen wandelroutes maken, van korte ommetjes tot meerdaagse trektochten. Benieuwd naar meer?