B&B Storie : Wat een rotzooi!

Wat heerlijk om ’s morgens vroeg al lekker met de honden aan de wandel te gaan. Wij, Wim en ik, lopen via de Leuvenheimsestraat zo de bossen in en praten wat over de dagelijkse gang van zaken. Onze ogen vallen opnieuw op een aantal lege blikjes bier, een leeg sigarendoosje en een leeg flesje witte wijn in de berm en de sloot. Wat respectloos dat iemand dit in de natuur weggooit terwijl er een prullenbak aanwezig is bij het bankje bij de Leuvenheimse beek. Gelukkig was er deze keer geen volle Jumbo-tas met afval weggegooid, want die komen wij ook met regelmaat tegen.

Heel veel afval

Valt het jou ook op dat er zo ontzettend veel verpakt wordt in plastic? Wij zijn met onze bed and breakfast ook regelmatig bezig met het onderwerp afval. Want hoe je het ook bekijkt: met gasten krijg je ook meer afval. En het blijft een kunst om dit op een goede manier te verwerken. Zo scheiden wij ons afval en stimuleren onze gasten dit ook te doen. Met een speciale recycler pedaalemmer kunnen zij restafval, groen afval, plastic en papier scheiden. Al is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Niet iedereen is even duurzaam. Zo komt het wel eens voor dat de verwarming aanstaat terwijl de ramen open staan. Of lampen branden overdag terwijl de gasten eropuit zijn. 

Voor elke nacht een boom

Over duurzaamheid gesproken… Er is een platform (Natuurhuisje) die voor elke geboekte nacht een boom plant. Hoe mooi is dat! Zo draagt jij als vakantieganger bij aan een groenere aarde. Wist je dat Natuurhuisje al hard op weg is om de 1.000.000-ste boom te planten! Ik hoor je denken: ‘Waar dan?”. Dit bosproject bevindt zich op het eiland Madagaskar. Ver weg. Maar als je niet ergens begint, gebeurt er nooit wat.;-)

Zo is iedereen op zoek naar manieren om op een duurzame manier bij te dragen aan een groenere omgeving. Zo zie ik op steeds meer woningen in Leuvenheim zonnepanelen liggen, werkt men aan goede isolatie of wordt er driedubbel isolatieglas +++ gezet. Maar ook het herstel van een bijenlint en de zonnebloemen langs de maisvelden van de boeren dragen bij. Zo kunnen wij én onze gasten allemaal langer genieten van deze prachtige omgeving!