B&B Story : Opzij, opzij, opzij, maak plaats…

Je kan het ‘liedje’ van Herman van Veen vast wel afmaken. Bij het woord ‘vakantie’ denk je niet direct aan haast of te weinig tijd. Toch? Vakantie is de leukste tijd van het jaar! Lekker tijd voor elkaar, tijd voor het gezin, ontspannen, relax, geen wekker en vooral niet haasten. Dat klinkt als muziek in mijn oren.

Vakantie draait bij mij en de B&B juist wel om tijd. Hoe laat arriveren onze gasten? Hoe laat willen zij
ontbijten? Wat zijn de openingstijden van de verschillende restaurants in de buurt? Wanneer kan je de Walburgistoren beklimmen? Hoe laat vaart de fluisterboot? En zo kan ik er nog veel meer bedenken.

Wat een pech

Zo herinner ik mij onze sportieve gasten die er met de racefiets op uit trokken om ‘een rondje
Veluwezoom’ te fietsen. Ik had ze uitgelegd hoe zij een mooi rondje konden fietsen via Laag Soeren, Veluwezoom/Posbank, Ellecom, Dieren, Bronkorst, Brummen en Leuvenheim. Vol goede moed én goed voorbereid vertrokken zij. Na een paar uur waren onze gasten nog niet terug. Het werd al donker. Moest ik mij zorgen maken en was er iets gebeurd onderweg? Misschien waren ze toch nog ergens gaan eten? Nee, niets van dat. Onze gasten hadden de laatste overtocht van het pontje Bronkhorst-Brummen gemist. Ze waren een half uur te laat en moesten nu helemaal ‘omfietsen’ via de nieuwe IJsselbrug. Dat was nog eens een tegenvaller.

Dit is nog eens een last minute

Vorig jaar zomer ontving ik om 16.15 uur een berichtje dat het oude voorhuis gereserveerd was. Ik
keek naar de aankomstdatum en schrok mij een hoedje! De aankomstdatum was vandaag en ze
zouden over een kwartiertje bij ons zijn. Ik liep snel even naar het oude voorhuis om te kijken of de
accommodatie gereed was. NEEEEEEE! Ik zag tot mijn schrik dat het bed nog niet was opgemaakt
dus trok ik een sprintje naar de waskamer en pakte snel een dekbedovertrek. Ik had gelukkig nog een paar minuten om het bed op te maken. Toen onze gasten arriveerden voelde ik mijn hart in mijn keel zitten. Onze gasten hebben daar natuurlijk niets van gemerkt. Vanaf nu ben ik altijd voorbereid op een last minute boeking.

In het holst van de nacht

Gelukkig heb ik niet altijd zoveel haast. Soms ben ik uren aan het wachten op
gasten, zoals bij dit jonge stel uit de Randstad. Zij zouden vrijdagavond rond
21.30 uur arriveren. Nu kijk ik op vrijdagavond graag wat tv dus de
verwachtte aankomsttijd moest geen probleem opleveren. Om 22.00 uur
waren onze gasten nog niet gearriveerd. Ik besloot rond 23.00 uur even te
bellen naar het mobiele telefoonnummer. Geen gehoor. Hmm, ze zouden
toch wel komen? Er was immers al betaald voor de overnachting. Om 23.30
uur ging de telefoon. Onze gasten vertelden dat ze onderweg waren naar
Leuvenheim. Ze waren net vertrokken uit Rotterdam en hun E.T.A.
(Estimated time of arrival) zou 01.00 uur zijn!

Toen ik een paar dagen later bij andere B&B-eigenaren informeerde naar, in mijn ogen, extreme
aankomst- en vertrektijden hoorde ik dat deze tijden heel gebruikelijk zijn in de Randstad! Kan jij het je voorstellen? Gelukkig wonen wij in Leuvenheim en zijn deze extreme tijden een uitzondering.

Zo zie je maar, tijd is voor iedereen anders. De één haalt het maximale uit een weekendje weg door
op tijd aan te komen en leuke activiteiten vooraf te plannen zodat ze niets missen. De ander doet het lekker rustig aan, plant vooral niets en neemt alle tijd van de wereld. Welke vakantieganger ben jij?

Met liefde geschreven door Vanessa