COVID-19 en je vakantie naar de Veluwe

Vanaf maart jongstleden is iedereen verrast met de overheidsmaatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Ik kan mij voorstellen dat jij benieuwd bent hoe je vakantie of weekendje weg op de Veluwe er nu gaat uitzien. Op deze pagina vind je meer informatie over de actuele situatie in Leuvenheim en omstreken. (laatste update 21 april 2020)

Zien op de Veluwe

Vanaf 1 juni zijn musea geopend. Museum MORE, De Middelste Molen, de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Burgers’ Zoo, musea Zutphen, Nationaal Park De Hoge Veluwe en andere musea zijn vanaf 1 juni weer open. Op de eigen website van de musea vind je meer info over het bestellen van een online ticket.


Evenementen in de regio Brummen en Zutphen

Evenementen

Evenementen zijn tot 1 september verboden. De geplande grote events zoals o.a. de Pinkstermarkt in Brummen, het IJsselfestival in Zutphen en de IJssel Biennale gaan dit jaar niet door. De kleine events zoals torenbeklimmingen en stadswandelingen zijn geannuleerd tot 1 juni.


Restaurants

Vanaf 1 juni mogen de restaurants en terrassen weer open. In restaurants mogen maximaal 30 personen binnen zitten. Reserveren verplicht! Maar er zijn nog voldoende mogelijkheden om maaltijden en hele menu’s af te halen en in de accommodatie of buiten in de tuin op te eten. Denk bijvoorbeeld aan Restaurant De Luchte meer heerlijke spare-ribs, Marmaris met pizza & shoarma, De Kersebloesem voor een uitgebreide Indische rijsttafel of laat een pannenkoek bezorgen door Reuvershoeve.


Fietsroute rondje Posbank

Openbare leven

Het openbare leven is anders dan anders. De supermarkten zijn geopend maar er geldt een beperking van het aantal mensen in de winkel, het winkelwagentje is verplicht en iedereen moet 1,5 meter afstand houden. Het veerpontje van Brummen naar Bronkhorst vaart weer. En wandelen en fietsen kan altijd!


B&B Lovenem & COVID-19

Deze B&B is klaar voor de anderhalvemetereconomie. Wij kunnen hier met gemak voldoende afstand houden, wij lopen niet met u mee naar binnen en het ontbijtje zetten wij voor u klaar bij de voordeur. Benieuwd naar onze spelregels rondom COVID-19? Download de COVID-19 flyer hier.


Voor nu: blijf gezond! Eet gezond, drink genoeg en beweeg voldoende om je weerstand op peil te houden.