Bekende ‘Brummense’ Nederlanders vertellen

Benieuwd wat deze omgeving zo uniek maakt? Luister naar de verhalen van enkele bekende Brummense Nederlanders. Zij nemen u mee naar de mooiste plekjes in hun eigen ‘achtertuin’.

Ruben Smit – Filmmaker De Nieuwe Wildernis

Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis en WAD, woont in Leuvenheim, Brummen Eerbeek. Hij geniet van zijn leefomgeving en vertelt enthousiast over fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Klik op de foto voor zijn verhaal.

Zelf ook fotograferen in de natuur? Stap op de fiets en bekijk hier de top 5 favoriete natuurgebieden van Ruben Smit.

 

Elis Ligtlee – Olympisch kampioen Baanwielrennen

Racefietsers, die een weekendje of weekje op bezoek zijn in Brummen Eerbeek, komen al gauw op de Posbank. Elis Ligtlee heeft  met de selectie getraind op het zwaarste punt van de Posbank, waar ook de Giro overheen is gekomen. En dat heel zwaar is. De Posbank en de omgeving van Brummen Eerbeek is fraai voor alle fietsers. Zowel sportief als recreatief. Klik op de foto voor haar verhaal.

Wil jij de trainingsroute van Elis Ligtlee fietsen? Download de route hier.

 

Johan van Zadelhoff – Eigenaar van de ‘must see’ watermolen De Oliemolen

Johan van Zadelhoff is eigenaar van de watermolen De Oliemolen. Watermolens vormen de oorsprong van de productie van papier. Dit is den belangrijkste industrie in Eerbeek. Johan vertelt over de Veluwe, de IJssel, de uiterwaarden, de Hanzesteden, Bronkhorst en de sprengenkoppen. Klik op de foto voor zijn verhaal.

Stap terug in de tijd en loop langs sprengen en beken. Download hier de wandelroute.

 

Jan Strijker – Hardlooptrainer en sportmasseur

Jan Strijker kent de Veluwezoom en het buitengebied van Brummen Eerbeek op zijn duimpje. De de paden, heuvels en weggetjes worden regelmatig ingezet tijdens zijn trainingen en wedstrijden. Wist je dat Jan Strijker regelmatig wilde dieren, zoals reeën, edelherten en Schotse hooglanders, tegenkomt tijdens het hardlopen? Klik op de foto voor zijn verhaal.

Ook zin in een rondje hardlopen ‘tussen’ het wild? Bekijk hier Jan’s favoriete routes.

Cees Schneiders – De Middelste Molen

Cees Schneiders portretteert de historische papierfabriek De Middelste Molen en de omgeving van Brummen Eerbeek. Hij is één van de 40 vrijwilligers, die de fabriek draaiende houdt. De fabriek maakt papier met behulp van de stoommachine en het waterrad. “Mensen vinden het prachtig om te zien hoe papier ontstaat uit poep of uit een t-shirt.”

 

En? Hebben zij je al kunnen overtuigen van deze mooie omgeving? Kom gerust zelf ook een kijkje nemen.